09/12: Ο Ιωάννης έγινε «Πρόδρομος»!


Ο άγγελος όμως του είπε: «Μη φοβάσαι, Ζαχαρία, γιατί η προσευχή σου εισακούστηκε: η γυναίκα σου η Ελισάβετ θα σου γεννήσει γιο, και θα του δώσεις το όνομα Ιωάννης. Θα νιώσεις χαρά και αγαλλίαση… Η προσφορά του θα είναι μεγάλη… θα κάνει πολλούς Ισραηλίτες να επιστρέψουν στον Κύριο το Θεό τους. Αυτός θα προπορευτεί στο έργο του Κυρίου… Έτσι θα ετοιμάσει το λαό να υποδεχτεί τον Κύριο» (Λουκάς1:13+16).

Την γέννηση του Ιωάννη την ανακοίνωσε ο άγγελος Γαβριήλ στον πατέρα του, την ώρα που αυτός υπηρετούσε στο ναό. Ο Ιωάννης ήταν ξάδελφος του Ιησού. Γεννήθηκε περίπου μισό χρόνο πριν από τον Ιησού. Ο Ιωάννης, σύμφωνα με τα λόγια του αγγέλου, είχε μια συγκεκριμένη υπηρεσία να κάνει στη ζωή του. Να προπορευτεί στο έργο του Κυρίου Ιησού Χριστού!

Έτσι, ως ενήλικας, ο Ιωάννης προετοίμασε τους ανθρώπους να δεχτούν τον Ιησού και το έργο Του. Ο Ιησούς θα εμφανιζόταν δημόσια έξι μήνες αργότερα (όταν σύμφωνα με τον νόμο θα ήταν 30 ετών). Γι’ αυτό τον Ιωάννη, εκτός από «Βαπτιστή» (επειδή βάπτιζε τους ανθρώπους στον Ιορδάνη ποταμό) τον ονομάζουμε και «Πρόδρομο». Πρόδρομος είναι αυτός που πηγαίνει μπροστά από κάποιον άλλο και του ανοίγει δρόμο.

Ένα δέντρο που δεν μαραίνεταιΑυτά τα όμορφα, πολύχρωμα δεντράκια θα τα απολαύσεις για πολύ καιρό! Δεν μαραίνονται ούτε πέφτουν οι βελόνες τους.

Κι είναι πολύ εύκολο να κατασκευάσεις!


Επόμενο.

Πίσω