Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για παιδιά

Πολύ χαιρόμαστε που ενδιαφέρεσαι για την ιστοσελίδα μας. Γι’ αυτό, θέλουμε να σου δώσουμε μια εικόνα για το τι συμβαίνει στο παρασκήνιο, όταν επισκέπτεσαι την ιστοσελίδα μας. Κάθε φορά που βλέπεις τους εξερευνητές, ο υπολογιστής σου μας στέλνει αυτόματα την διεύθυνση IP του. Όπως συμβαίνει και με τον αριθμό τηλεφώνου, έτσι και ο ΙΡ είναι μοναδικός, μόνο που δεν οδηγεί στο τηλέφωνό σου, αλλά στον υπολογιστή σου. Σ’ αυτήν την περίπτωση μιλάμε για το γεγονός ότι μας απεστάλησαν τα «δεδομένα» σου. Ο όρος «δεδομένα» σημαίνει: πληροφορίες που χρειαζόμαστε να γνωρίζουμε από σένα προσωπικά. Σ’ αυτά συμπεριλαμβάνονται όνομα και επώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ημερομηνία γέννησης, E-Mail, ασθένειες (π.χ. αλλεργία) και ακόμα αυτή η διεύθυνση IP του κομπιούτερ σου. Εμείς χρησιμοποιούμε τη διεύθυνση IP, έτσι ώστε να γνωρίζουμε σε ποιον υπολογιστή να στείλουμε τα κείμενα, τις εικόνες και τα βίντεο της ιστοσελίδας μας. Γιατί, χωρίς το IP σου, δεν θα μπορούσες να διαβάσεις αυτό το κείμενο, τώρα!

Γιατί σου τα εξηγούμε όλ’ αυτά;

Επειδή τα προσωπικά σου δεδομένα μπορούν να αποθηκευτούν από εμάς μόνο αν εσύ μας το επιτρέψεις. Την διεύθυνση IP, όμως, πρέπει πάντα να την αποθηκεύουμε για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα (60 ημέρες), ακόμη και χωρίς την άδειά σου, για να μπορούμε να ελέγχουμε ποιος επισκέπτεται τον ιστότοπό μας. Μερικές φορές, υπάρχουν επισκέπτες που θέλουν να μας βλάψουν. Αλλά εμείς τους εντοπίζουμε μέσω της διεύθυνσης IP τους κι έτσι μπορούμε να το αναφέρουμε στην αστυνομία. Αν έχεις κάποια ερώτηση, σχετικά με τα αποθηκευμένα δεδομένα σου, τότε γράψε μας ένα E-Mail. Φυσικά, πληροφορίες σχετικά με τα δεδομένα σου μπορούμε να σου παρέχουμε μόνο, αν μας αποδείξεις ότι μπορείς να έχεις αυτές τις πληροφορίες – επειδή, διαφορετικά, καθένας θα μπορούσε να μας ζητήσει τα δεδομένα σου. Στη συνέχεια, μπορείς να μας ζητήσεις να αλλάξουμε ή να διαγράψουμε τα δεδομένα σου. Παρομοίως, έχεις το δικαίωμα να μας πεις ότι δεν θέλεις να χρησιμοποιούμε πια τα δεδομένα σου – κι εμείς θα τα διαγράψουμε.

Όπως καταλαβαίνεις, παίρνουμε πολύ σοβαρά τα δεδομένα σου! Αν έχεις κάποια ερώτηση, σχετικά με τα αποθηκευμένα δεδομένα σου, γράψε μας.