29/8: Ποιος ακούει, και τι;

Η Άννα ήταν πολύ πικραμένη, και προσευχόταν κλαίγοντας στον Κύριο. Μιλούσε από μέσα της, τα χείλη της μόνο κινιόνταν, αλλά η φωνή της δεν ακουγόταν. (Α’ Σαμουήλ 1:10+13)

Ακούει ο Θεός τις προσευχές που γίνονται μόνο με την καρδιά ή με τη σκέψη; Ναι! Ο Θεός ακούει ακόμη και τέτοιες προσευχές! Ακούει όλες τις προσευχές μας και απαντά μ’ έναν τρόπο που είναι καλός για μας. Η Άννα το δοκίμασε και είδε ότι ο Θεός εκπλήρωσε την επιθυμία της. Αργότερα είπε: “Για το παιδί αυτό προσευχήθηκα - κι ο Κύριος μου έδωσε αυτό που του ζήτησα.” (Α’ Σαμουήλ 1:27)
Ο Θεός ακούει τα πάντα! Η Αγία Γραφή μας διαβεβαιώνει: “Αυτός που την ακοή δίνει, μπορεί να μην ακούει; Αυτός, που τα μάτια έφτιαξε, γίνεται να μη βλέπει;” (Ψαλμός 94:9)

Δέκτης, έτοιμος για λήψη!

Τα αυτιά μας είναι ένας πολύ ευαίσθητος και εξαιρετικά ακριβής "δέκτης" των ηχητικών κυμάτων. Δεν ακούμε τα πάντα, αλλά ακούμε πολλούς διαφορετικούς ήχους: από το απαλό βουητό ενός κουνουπιού μέχρι ένα εκκωφαντικό χτύπημα βροντής. Τα ζώα, συχνά, ακούν ακόμη περισσότερα από ό,τι εμείς: 

- Οι νυχτερίδες μπορούν να ακούσουν ήχους έως και 200.000 hertz. Αυτό τους επιτρέπει να εντοπίζουν μικρά έντομα ακόμη και στο απόλυτο σκοτάδι. 

- Οι ελέφαντες, με τα μεγάλα τους αυτιά, μπορούν να ακούσουν την κίνηση και τη συγκέντρωση σύννεφων βροχής. 

- Τα δελφίνια ακούν εξαιρετικά καλά ακόμη και μέσα στο νερό. Μπορούν να ακούσουν τα ψάρια που είναι θαμμένα μέσα στην άμμο, στο βυθό της θάλασσας.

Δραστηριότητα:

Άκουσε τους ήχους και βρες σε ποια ζώα ανήκουν!


Παίξε ενάντια στον υπολογιστή

Πίσω