14/9: Επινόησε κάτι! Γίνε εφευρέτης!

“Όσο απέχει ο ουρανός από τη γη, τόσο απέχουν τα έργα μου απ’ τα δικά σας και οι σκέψεις μου από τις σκέψεις σας”, λέει ο Κύριος ο Θεός. (Ησαΐας 55:9)

Θυμήσου πόσο ανεξιχνίαστα λειτουργεί ο εγκέφαλός σου, πόσο φανταστικά τα μάτια σου μετατρέπουν τις ακτίνες του φωτός σε εικόνες, με πόση ακρίβεια τα αυτιά σου ανιχνεύουν τους ήχους, ... Το σώμα μας είναι ένα θαύμα του Θεού. Θα ανακαλύψεις πολλά ακόμη θαύματα αν ρίξεις μια πιο προσεκτική ματιά στον κόσμο των ζώων και των φυτών ή στο σύμπαν. Ο Θεός τα επινόησε και τα δημιούργησε όλα αυτά!

Οι εφευρέτες αλλάζουν τον κόσμο!

Μπορεί εμείς, οι άνθρωποι, να μην μπορούμε να κάνουμε τέτοια θαύματα όπως ο Θεός, αλλά έχουμε διαρκώς νέες ιδέες, με τις οποίες λύνουμε τα προβλήματά μας και διευκολύνουμε τη δουλειά μας. Έτσι δημιουργούμε συνεχώς κάτι καινούργιο. Αυτοκίνητα, αεροπλάνα, βιβλία, smartphones, νέα φάρμακα και πολλά, πολλά άλλα υπάρχουν επειδή μπορούμε να επινοούμε και να εφευρίσκουμε νέα πράγματα.Πολλά πράγματα, που θεωρούμε δεδομένα, επινοήθηκαν από κάποιον άνθρωπο, στο παρελθόν. Το Κουίζ των Εφευρετών αναφέρεται σε ορισμένους διάσημους εφευρέτες και σημαντικές εφευρέσεις. Πάρτε μέρος!Inventor Quiz αφορά ορισμένους διάσημους εφευρέτες και σπουδαίες εφευρέσεις. Πάρε μέρος!


Επόμενο.

Πίσω