09/8: Πλήρης αφοσίωση στα χαμένα πρόβατα

Ο Ιησούς λέει: «Εγώ είμαι ο Καλός Ποιμένας. Ο Καλός Ποιμένας θυσιάζει τη ζωή Του για χάρη των προβάτων». (Ιωάννης 10:11)

Τα πρόβατα μπαίνουν μερικές φορές σε μεγάλο κίνδυνο. Το ίδιο κι εμείς οι άνθρωποι. Τότε, τα πράγματα γίνονται πραγματικά πολύ δύσκολα για εμάς. Όταν τα πρόβατα κινδυνεύουν, ο καλός βοσκός (ποιμένας) δίνει ακόμη και τη ζωή του για να τα σώσει, όπως ακριβώς κάνει ο Ιησούς Χριστός για εμάς τους ανθρώπους. Ο Ιησούς μας δείχνει την αγάπη Του και μας δίνει ελπίδα, ειρήνη, ασφάλεια και προστασία.

Δες τι έμαθε η Σούζι σχετικά με τον Καλό Ποιμένα, μέσα από το κουνελάκι της! : - )

Ιησούς - Ο Καλός ΠοιμέναςΧρησιμοποιώντας το παράδειγμα των προβάτων και του βοσκού, ο Ιησούς εξηγεί ποιος ακριβώς είναι. «Εγώ είμαι ο Καλός Ποιμένας», λέει ο Χριστός, «ο Καλός Ποιμένας θυσιάζει τη ζωή του για χάρη των προβάτων». (Ιωάννης 10:11)  

Ο Ιησούς θυσίασε τη ζωή Του για τους ανθρώπους. Παρότι δεν έκανε ποτέ κάτι κακό, τιμωρήθηκε από το Θεό για τις αμαρτίες που κάναμε εμείς. 

Ο Ιησούς πήρε εθελοντικά την τιμωρία των δικών σου αμαρτιών. Τόσο πολύ σε αγαπά! Θυσίασε τη ζωή Του για σένα, για να μπορούν να πλυθούν οι δικές σου αμαρτίες.


Επόμενο.

Πίσω