12/9: Ο Θεός μπορεί να γράφει - κι εμείς μπορούμε να το μάθουμε!

Όταν ο Θεός τελείωσε μ’ αυτά που έλεγε στο Μωυσή πάνω στο όρος Σινά, τού έδωσε τις δύο λίθινες πλάκες του νόμου, γραμμένες με το ίδιο του το χέρι. (Έξοδος 31:18)

Ο Θεός μπορεί να γράφει. Ο Ίδιος έγραψε τις πλάκες του νόμου (τις Δέκα Εντολές).

Για να μην ξεχνάμε σημαντικά πράγματα, π.χ. σχέδια, ιδέες, ραντεβού, ... είναι εξαιρετικά χρήσιμο να τα γράφουμε. Ο Θεός έβαλε 40 διαφορετικούς ανθρώπους να γράψουν τη Βίβλο, πριν από πολύ καιρό. Καταγράφηκε και αντιγράφτηκε αμέτρητες φορές. Μ’ αυτόν τον τρόπο διατηρήθηκε για εμάς μέχρι σήμερα.

Μπορούμε να επινοήσουμε γραφές και να καταγράψουμε κάτι με αυτές. Πρέπει να έχετε μάθει να γράφετε στο σχολείο.

Γράψε, πώς ο Θεός απαντά στις προσευχές σου!

Δραστηριότητα: Φτιάξτε ένα προσωπικό Ημερολόγιο Προσευχής!

Πώς;

Έχεις δύο επιλογές:

1. Πάρε ένα τετράδιο (ή ένα μικρότερο σημειωματάριο) και γράψε μέσα σ’ αυτό για ποια θέματα θέλεις να προσεύχεσαι τακτικά. Μετά, άρχισε να προσεύχεσαι γι’ αυτά.  Στο τέλος της εβδομάδας ή του μήνα, δες πάλι τα θέματα για τα οποία προσευχήθηκες. Αν ο Θεός απάντησε σε ένα αίτημά σου, γράψε δίπλα σ' αυτό πώς ο Θεός απάντησε στην προσευχή σου. Συνέχισε να προσεύχεσαι για τα άλλα! Συμπλήρωσε με νέα θέματα που προκύπτουν! 

2. Εδώ ετοιμάσαμε ένα Ημερολόγιο Προσευχής για σένα! Κάνε κλικ στο "PDF - Λήψη" και κατέβασε το σχετικό αρχείο στον υπολογιστή σου. Μετά, εκτύπωσέ το και από τις δύο πλευρές. Δίπλωσέ το στα τρία. Έτοιμο! Ξεκίνησε το γράψιμο!

PDF - ΛήψηΠίσω