10/9: Το πραγματικό Εγώ μας

Αλλά ο Κύριος είπε στο Σαμουήλ: «Μη σου κάνει εντύπωση... Εγώ δεν κρίνω με ανθρώπινα κριτήρια. Ο άνθρωπος βλέπει τα φαινόμενα, Εγώ όμως βλέπω την καρδιά».

Ο όρος "καρδιά" αναφέρεται συχνά στην Αγία Γραφή. Αλλά δεν εννοεί τον μυ που αντλεί ασταμάτητα αίμα στο σώμα μας! Συνήθως στη Βίβλο, η λέξη "καρδιά" εννοεί τον πραγματικό εαυτό σας - δηλαδή, αυτό το μέρος του εαυτού μας που σκέφτεται, αισθάνεται και παίρνει αποφάσεις.

Μια νέα καρδιά!

Οι άλλοι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν τι υπάρχει μέσα στην καρδιά σου - αλλά ο Θεός το βλέπει. Εκείνος ξέρει τι ακριβώς σκέφτεσαι και πώς αισθάνεσαι. Ξέρει τι σε έχει πληγώσει βαθιά μέσα σου. Γνωρίζει τις χαρές, τους φόβους και τις λύπες σου.Ο Θεός γνωρίζει, επίσης, ότι δεν προέρχονται μόνο καλά πράγματα μέσα από την καρδιά μας. Ο Ιησούς είπε κάποτε ότι από την καρδιά βγαίνουν κακές σκέψεις, άσχημα λόγια και αμαρτωλές πράξεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Θεός θέλει να κάνει το εσωτερικό μας καινούργιο. Περισσότερα γι’ αυτό το θέμα, στο κουίζ! Κάνε κλικ στο επόμενο!


Επόμενο.

Πίσω