23/8: Η βασική δομή του σώματός σου

Θεέ μου, με ύφανες με κόκαλα και τένοντες και μ’ έντυσες με σάρκα και με δέρμα. (Ιώβ 10:11)

Τρέξεις, πηδάς, σκαρφαλώνεις, χορεύεις, κολυμπάς, ιππεύεις, μασάς, ζωγραφίζεις, ... - Όλ’ αυτά μπορείς να τα κάνεις, επειδή έχεις έναν ισχυρό σκελετό! Ο Θεός δίνει στο σώμα σου σχήμα, το συγκρατεί και στηρίζει το βάρος σου.
Ο Ιώβ ήταν πεπεισμένος ότι ο Θεός είχε βάλει τα κόκαλα στο σώμα του σύμφωνα μ’ ένα ακριβές σχέδιο. Είσαι κι εσύ, βέβαιος ότι µόνο ο Θεός µπορεί να εφεύρει και να δημιουργήσει κάτι τόσο έξυπνο;

Σταθερό αλλά ευέλικτο!Τα κόκαλά σου συνδέονται με αρθρώσεις και μπορούν να κινηθούν με τη βοήθεια των μυών. Ορισμένα οστά προστατεύουν ευαίσθητα όργανα. Π.χ. τα οστά του κρανίου προστατεύουν τον εγκέφαλό σου.

--> Για να κρατήσεις μια μπάλα στο χέρι σου, πρέπει να συνεργαστούν καλά 27 οστά, 36 αρθρώσεις και 39 μύες - για να το πετύχεις!

--> 26 οστά, 33 αρθρώσεις και 20 μύες βρίσκονται σε ένα πόδι και πρέπει να δουλέψουν καλά ως ομάδα, αν θέλεις να κλοτσήσεις μια μπάλα στο τέρμα!

--> Όταν κουνάς το κεφάλι σου, κινείς 22 οστά!

Πάρε μέρος σ’ αυτή τη δραστηριότητα! 

Πάρε ένα φύλλο χαρτί και ένα μολύβι - σ’ αυτό θα βρίσκονται σχεδόν όλα σου τα κόκαλα σε κίνηση - και ας ξεκινήσουμε! Κάνε κλικ στο "Επόμενο"!


Επόμενο.

Πίσω