22/8: Κέντρο ελέγχου και εργαστήρι σκέψης

Όπως μες στο νερό το πρόσωπο του ανθρώπου αντανακλάται, έτσι και στον καθρέφτη της καρδιάς του αντανακλάται ο ίδιος του ο εαυτός. (Παροιμίες 27:19)

Ο εγκέφαλός σου ελέγχει, επιβλέπει και συντονίζει σχεδόν όλες τις λειτουργίες στο σώμα σου. Ακόμη και τη νύχτα, όταν κοιμάσαι, εργάζεται ακούραστα, π.χ., φροντίζει ώστε να αναπνέεις ενώ κοιμάσαι.
Αλλά μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα! Μπορεί να σκέφτεται, να παράγει νέες ιδέες, να καταγράφει πληροφορίες και να τις θυμάται αργότερα. Παρόλο που συνέχεια κάνεις κάποιες σκέψεις στο κεφάλι σου, αυτό δεν μπορείς να το καταλάβεις κοιτάζοντας τον εγκέφαλό σου. Πού κρύβονται οι σκέψεις σου; Αυτό, σε μεγάλο βαθμό, αποτελεί ένα μυστήριο. Οι επιστήμονες ακόμα προσπαθούν να καταλάβουν πώς λειτουργούν όλα αυτά.

Μπορείς να εφευρίσκεις ονόματα!

Μπορείς να φανταστείς μια αρκούδα να κάνει ποδήλατο και να τρώει παγωτό, παρόλο που δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα μπροστά σου. Μπορείς να προγραμματίσεις τι θέλεις να κάνεις στις διακοπές σου. Μπορείς να σκεφτείς πώς θα ήθελες να μοιάζεις. Μπορείς να υπολογίζεις, να σκέφτεσαι λογικά και να επινοείς ιστορίες. Και μπορείς να εφευρίσκεις ονόματα για τα ζώα. Δοκίμασέ το!Πώς θα ονόμαζες αυτά τα ζώα; Κάντε κλικ στο “επόμενο” και δώσε τους ονόματα!


Επόμενο.

Πίσω