01/9: Δομικά στοιχεία της ζωής

Σ’ ευχαριστώ, Θεέ μου, που μ’ έκανες πλάσμα Σου τόσο θαυμαστό – όλα όσα κάνεις είν’ εξαίσια κι εγώ αυτό πολύ καλά το ξέρω. (Ψαλμός 139:14)

Ο Θεός μας δεν κάνει ποτέ τίποτα χωρίς σχέδιο. Σχεδίασε προσεκτικά κάθε μέρος του κόσμου μας πριν τον δημιουργήσει. Σχεδίασε επίσης πολύ προσεκτικά κι εσένα. Η ζωή σου ξεκίνησε με τη σύντηξη δύο μόλις μικρών “δομικών στοιχείων”: ενός ωαρίου από τη μητέρα σου και ενός σπερματοζωαρίου από τον πατέρα σου. Από αυτά, μέχρι να ενηλικιωθείς, θα έχουν γίνει περίπου 100 τρισεκατομμύρια (100.000.000.000.000.000) κύτταρα!

Πόσο έξυπνα κατασκευασμένα!Τα κύτταρα είναι τα δομικά στοιχεία της ζωής μας! Είναι μικρότερα ακόμα κι από τον μικρότερο κόκκο άμμου και μπορείς να τα δεις μόνο στο μικροσκόπιο! Μπορούν να έχουν πολύ διαφορετικό σχήμα και μέγεθος. Κάποια σε συνοδεύουν για όλη σου τη ζωή, άλλα αναπαράγονται συνεχώς εκ νέου. Μέσα σ ένα κύτταρο, η δουλειά συνεχίζεται μέρα και νύχτα. Είναι θαύμα, πώς τα αμέτρητα κύτταρα του σώματός σου συνεργάζονται τέλεια μεταξύ τους, χωρίς να χρειάζεται να κάνεις κάτι εσύ - ακόμη και χωρίς να χρειάζεται να το σκεφτείς.

Δραστηριότητα!

Σήμερα, μπορείς να κατασκευάσεις πολλά και διαφορετικά πράγματα με τα τουβλάκια σου. Αυτά τα “δομικά στοιχεία” είναι πολυυυύ μεγαλύτερα από τα δομικά στοιχεία της ζωής (κύτταρα)! Δες εδώ, τι έχουμε φτιάξει εμείς και μάντεψε, ποια ιστορία αναπαριστούν.


Επόμενο.

Πίσω