Φτιάξε χιονονιφάδες!

Εύχεσαι κι εσύ να χιονίσει; Ο Θεός μπορεί να το κάνει! Kι εσύ μπορείς να Του το ζητήσεις.

Όσο περιμένεις το πραγματικό χιόνι, κόψε πολλές χιονονιφάδες και κρέμασέ τις στο παράθυρό σου. Ιδιαίτερα όμορφες θα φαίνονται, αν τις κόψεις και κολλήσεις πίσω τους διάφανο σελοφάν. Κάνε κλικ στο «PDF-Λήψη» και κατέβασε το αρχείο με το πατρόν χειροτεχνίας με τις οδηγίες.

PDF - ΛήψηΟι χιονονιφάδες είναι συναρπαστικές δημιουργίες που ουσιαστικά αποτελούνται από νερό και αέρα.

Κάθε νιφάδα χιονιού είναι ένα μοναδικό δείγμα - αυτό μπορεί να αποδειχθεί μαθηματικά! Καμιά χιονονιφάδα δεν είναι όμοια με κάποια άλλη! Ποτέ δεν υπήρξε και ποτέ δεν θα επαναληφθεί το ίδιο μοτίβο χιονονιφάδας!

Οι νιφάδες χιονιού έχουν εξαγωνικό σχήμα και διάμετρο 1-3 χιλιοστά.

Σχηματίζονται σε θερμοκρασίες -14 °C μέχρι  -17 °C και δεν ζυγίζουν περισσότερο από μισό μιλιγκράμ. Ωστόσο, το χιόνι μπορεί να έχει σημαντικό βάρος. Αυτό οφείλεται στον αναρίθμητο πλήθος των νιφάδων που πέφτουν όταν χιονίζει.

Όταν μια νιφάδα χιονιού φτάνει στο έδαφος, έχει πίσω της ένα μακρύ και μοναδικό ταξίδι. Μέσα από διάφορα στρώματα ψυχρού αέρα που πέρασε, αποκτά το τελικό του σχήμα και μέγεθος και στροβιλίζεται έντονα.

Οι νιφάδες χιονιού προσφέρουν εξαιρετικές ιδέες για χειροτεχνία. Μπορείς να εντοπίσεις τα σχήματά τους, να τα κόψεις, ή μπορείς να τα βάψεις ή να κολλήσεις διαφανές χαρτί πίσω τους. Παρακάτω θα βρεις 5 διαφορετικά σχήματα σε διαφορετικά μεγέθη για να δοκιμάσεις.


Χειροτεχνίες