Καλά νέα για τους Ινδιάνους

Τίποτα άλλο για να δώσει;

Μ’ ένα μαχαίρι στο χέρι του, ο ιεραπόστολος κόβει τους θάμνους και προσπαθεί να ανοίξει δρόμο στη ζούγκλα. Επιτέλους, έφτασε στο χωριό των Ινδιάνων. Ο αρχηγός της φυλής τον χαιρέτησε φιλικά. Δεν πέρασε πολύ ώρα και γύρω από τον ιεραπόστολο μαζεύτηκαν όλοι οι χωριανοί.
Με μεγάλη χαρά άρχισε να τους διηγείται τα Καλά Νέα: «Ο Θεός με έστειλε σε σας για να σας πω με ποιον τρόπο μπορείτε να πάτε κοντά Του, στον Ουρανό».
Ο αρχηγός των Ινδιάνων χάρηκε πολύ ακούγοντας αυτά τα Καλά Νέα! Σηκώθηκε πάνω, πήγε και πήρε κάτι από την καλύβα του, και είπε: «Ο αρχηγός των Ινδιάνων χαρίζει στον Θεό το τόξο και το βέλος του!» Μετά, κάθισε να ακούσει τη συνέχεια.
Ο ιεραπόστολος συνέχισε: «Ο Θεός σας αγαπά και θέλει να πάτε κοντά Του. Αλλά ο Θεός είναι άγιος. Και υπάρχει ένα εμπόδιο που κλείνει το δρόμο προς τον Ουρανό: οι αμαρτίες σας… Κανένας αμαρτωλός δεν μπορεί να μπει στον Ουρανό, και να πλησιάσει τον τέλειο Θεό».
Αυτό λύπησε βαθύτατα τους Ινδιάνους. Όλοι ήξεραν πολύ καλά τις αμαρτίες τους: έκλεβαν, έλεγαν ψέματα, σκότωναν ... Τώρα ντρέπονταν για όλ’ αυτά.

«Όμως, μη λυπάστε», συνέχισε ο ιεραπόστολος. «Ο Θεός σας αγαπά και θέλει να συγχωρέσει όλες τις αμαρτίες σας!»
Ευτυχισμένος γι’ αυτό το θαυμάσιο νέο, ο αρχηγός σηκώθηκε πάνω, έτρεξε στην καλύβα του και γύρισε φέρνοντας ένα ωραίο, πολύχρωμο χαλί.
«Ο αρχηγός χαίρετε που ο Θεός τον αγαπά τόσο πολύ! Γι’ αυτό θέλει να χαρίσει αυτό το χαλί στον Θεό!» Μετά, κάθισε για να ακούσει τη συνέχεια.
«Ο Θεός έστειλε τον μονάκριβο Γιο Του εδώ στη γη, για να πληρώσει την τιμωρία των αμαρτιών όλου του κόσμου. Ο Ιησούς πλήρωσε και για τις δικές σας αμαρτίες! Τόσο μεγάλη είναι η αγάπη Του για εμάς τους ανθρώπους».
Ακούγοντας αυτό, ο αρχηγός είπε στον ιεραπόστολο να πάει μαζί του στο ποτάμι. Ήθελε να χαρίσει στον Θεό το πιο πολύτιμο πράγμα που είχε.
«Ο αρχηγός θέλει να χαρίσει στον Θεό τη βάρκα του! Τώρα, δεν έχει τίποτα άλλο για να Του χαρίσει». Σίγουρα; Τίποτα άλλο;
Ο ιεραπόστολος συνέχισε: «Ο Ιησούς, ο Γιος του Θεού, πέθανε εκούσια πάνω στο σταυρό. Έδωσε τη ζωή Του για την ενοχή όλων μας. Αγαπά καθένας μας προσωπικά. Πιστέψτε σ’ Αυτόν και θα σας συγχωρέσει τις αμαρτίες σας. Έτσι, δεν θα υπάρχει πια εμπόδιο και θα μπορέσετε να πάτε στον Ουρανό».
Το πρόσωπο του αρχηγού έλαμπε, καθώς έκανε την επόμενη δήλωση: «Τώρα ξέρω τι άλλο θα μπορούσα να χαρίσω στον Θεό! Την εμπιστοσύνη μου! Πιστεύω ότι ο Ιησούς πέθανε για μένα πάνω στο σταυρό. Θέλω να ζήσω γι’ Αυτόν και να Τον υπακούω. Από τώρα και στο εξής, ο Ιησούς θα έχει την πρώτη θέση στη ζωή μου!»
Θα ήθελες, κι εσύ, να γίνεις ευτυχισμένος; Αν ναι, τότε κάνε το ίδιο! Πίστεψε στον Ιησού Χριστό και δώσε Του την πρώτη θέση στη ζωή σου.
;
  
  
  

Πίσω στην αρχή

Επόμενο