Χάντσον Τέιλορ 1 - Το επάγγελμα που ονειρευόταν

Θα γίνω ιεραπόστολος

Ήταν ώρα για τσάι, όταν η οικογένεια μαζεύτηκε γύρω από το τραπέζι. Η οικογένεια Τέιλορ ζούσε στην Αγγλία, πριν από 170 περίπου χρόνια.
Ο πατέρας τους διηγήθηκε για μια μακρινή χώρα που λεγόταν Κίνα. Ο Χάντσον άκουγε με μεγάλη προσοχή!
Και αμέσως ονειρεύτηκε το επάγγελμα που θα ήθελε!
«Όταν μεγαλώσω θα γίνω ιεραπόστολος και θα πάω στην Κίνα!»
Οι γονείς του, πριν γεννηθεί ακόμα, είχαν πει στην προσευχή τους: «Θεέ μας, αν μας χαρίσεις ένα αγόρι, θα θέλαμε να γίνει ιεραπόστολος και να πάει στην Κίνα».
Όταν ο Χάντσον έγινε 13 ετών, άρχισε να εργάζεται μαζί με τον πατέρα του στο φαρμακείο. Αποφάσισε ότι ήθελε να κάνει καριέρα, να βγάζει πολλά λεφτά, να αγοράσει ένα άλογο…
Ιεραπόστολος δεν ήθελε να γίνει πια. Και δεν είχε καμιά όρεξη να διαβάζει τη Βίβλο του και να προσεύχεται.
Στα 17 του είχε γίνει δεινός βιβλιοφάγος! Μια μέρα πήρε ένα βιβλίο από την βιβλιοθήκη του πατέρα του και κρύφτηκε στον αχυρώνα για να το διαβάσει με την ησυχία του.
Σε μια σελίδα διάβασε: «Λίγο πριν πεθάνει, ο Ιησούς φώναξε: ”Τετέλεσται!”». Και μετά σκέφτηκε: Τι σημαίνει, άραγε, η λέξη ”Τετέλεσται”;
Εκείνη την ώρα η μαμά του, που ήταν πολύ μακριά από τον αχυρώνα, προσευχόταν γι’ αυτόν να δεχτεί τον Χριστό στη ζωή του. Η προσευχή της φαίνεται να απαντιόταν!
«Τετέλεσται» σημαίνει ότι: 1) ο Χριστός ΤΕΛΕΙΩΣΕ το έργο της σωτηρίας μας και 2) αυτό το έργο είναι ΤΕΛΕΙΟ! Δεν χρειάζεται να προσθέσει κάποιος κάτι ή να κάνει κάτι άλλο.
;
  
  
  

Πίσω στην αρχή

Επόμενο