Προσευχήσου όπως ο Χριστός (2)

Ο Ιησούς ευχαρίστησε για το φαγητό

Πολλοί άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί γύρω από τον Ιησού. Είχε θεραπεύσει ασθενείς και τους είχε μίλησε για τη Βασιλεία του Θεού. Τώρα, η μέρα άρχισε να γέρνει.
Οι μαθητές ήρθαν κοντά Του και τον προέτρεψαν: «Διώξε τον κόσμο για να πάνε στα γύρω χωριά!»
«Πρέπει να αγοράσουν κάτι για φαγητό. Και πρέπει να βρουν κι ένα μέρος για να κοιμηθούν τη νύχτα. Εδώ είναι ερημιά, δεν υπάρχει τίποτα!»
«Δώστε τους εσείς κάτι για να φάνε!», τους απάντησε ο Ιησούς.
«Εμείς δεν έχουμε παρά μόνο πέντε ψωμιά και δύο ψάρια», του απάντησαν οι μαθητές.
Ο Ιησούς είπε τότε στους μαθητές του: «Βάλτε τους να καθίσουν σε ομάδες, ανά 50 άτομα». Οι μαθητές έκαναν όπως τους είπε.
Τότε, ο Ιησούς πήρε τα πέντε ψωμιά και τα δυο ψάρια, κοίταξε στον Ουρανό και ευχαρίστησε τον Θεό.
Ο Ιησούς ήξερε: Όλα όσα χρειαζόμαστε προέρχονται από τον Θεό. Εκείνη την στιγμή, που ήταν αδύνατο να θρέψει όλους αυτούς τους ανθρώπους με τόσο λίγο φαγητό, ο Ιησούς προσευχήθηκε.
Ο Ιησούς ευχαρίστησε τον Θεό για τα λίγα ψωμιά και ψάρια που είχε. Ανέμενε, επίσης, ο Θεός να κάνει κάτι, έτσι ώστε όλοι οι άνθρωποι να φάνε και να χορτάσουν.
Μιμήσου τον Χριστό: Προσευχήσου, ευχαριστώντας τον Θεό για όλα τα αγαθά που σου δίνει.
Μπορείς, επίσης, να προσεύχεσαι πριν από κάθε φαγητό και να Του λες «ευχαριστώ» γι’ αυτό που σου χαρίζει.
Μιμήσου τον Χριστό: Προσευχήσου, αναμένοντας ο Θεός να κάνει θαυμαστά πράγματα. «Με τον Θεό τίποτα δεν είναι αδύνατο» (Λουκάς 1:37).
Ο Θεός μπορεί να κάνει θαύματα! Μετά την προσευχή Του, ο Ιησούς έκοψε το ψωμί και τα ψάρια σε κομμάτια. Οι μαθητές Του τα μοίρασαν στον κόσμο. Και να, έφαγαν όλοι και χόρτασαν!!! Και περίσσεψε κιόλας!
Αυτή είναι μια αληθινή ιστορία! Μπορείς να την βρεις και να την διαβάσεις στην Αγία Γραφή: Κατά Λουκάν Ευαγγέλιο 9, εδάφια 9-17.
;
  
  
  

Πίσω στην αρχή

Επόμενο..