Το μικρό ιστιοφόρο!

Γιατί του ανήκει δύο φορές;

Επιτέλους διακοπές! Ο Γιάννης χαίρεται πολύ! Να μπορεί να κοιμηθεί λίγο πιο πολύ το πρωί και να κάνει το χόμπι του…
Με πολύ ενθουσιασμό εργαζόταν, πολλές μέρες τώρα! Έφτιαχνε ένα μικρό ιστιοφόρο. Ο πατέρας τού επέτρεψε, μάλιστα, να χρησιμοποιεί το εργαστήριό του.
Στο τέλος, έβαψε το καράβι του με κόκκινο και μπλε χρώμα και κρέμασε λευκά πανιά στα 3 ιστία του.
Υπερήφανος κατέβηκε στην παραλία και έβαλε το καραβάκι του στη θάλασσα. Πόσο όμορφα αρμένιζε πάνω στα κύματα της θάλασσας!!!
Το παρατηρούσε με τέτοια αφοσίωση, που ούτε καν κατάλαβε ότι μια συμμορία τον πλησίαζε με κακές διαθέσεις...
«Το έφτιαξες μόνος σου, ε; Τώρα θα δεις πώς θα αρμενίζει ...» τον απείλησε ένα πολύ δυνατό αγόρι.
Και προτού ο Γιάννης να πει μια λέξη, του έδωσε μια σπρωξιά και τον έριξε στο έδαφος. Δεν πρόλαβε καν να σηκωθεί… Οι δράστες είχαν εξαφανιστεί, μαζί με το ιστιοφόρο του! Κλαίγοντας επέστρεψε στο σπίτι του…
Πέρασαν πολλές εβδομάδες από τότε. Μια μέρα, ο Γιάννης ανακάλυψε ένα καραβάκι σε μια βιτρίνα, σε μια άλλη πόλη. «Μπαμπά, αυτό είναι το δικό μου ιστιοφόρο!»
«Είσαι σίγουρος γι’ αυτό;» τον ρώτησε ο πατέρας του.
«Είμαι απόλυτα βέβαιος! Δεν βλέπεις το αρχικό μου γράμμα στην πλώρη;»
Ο Γιάννης όρμησε μέσα στο μαγαζί και με κομμένη την ανάσα είπε στην πωλήτρια: «Αυτό το καράβι δεν ανήκει σε σας. Είναι δικό μου!»
Ο πατέρας εξήγησε στην σοκαρισμένη πωλήτρια τι είχε συμβεί.
Τελικά, η πωλήτρια του απάντησε: «Εγώ το αγόρασα από κάποια παιδιά. Αλλά θα σου κάνω μια δίκαιη πρόταση: Σου πουλάω το καράβι στην ίδια τιμή που το αγόρασα εγώ!»
Ο Γιάννης συμφώνησε και εξαγόρασε με τα δικά του λεφτά το ιστιοφόρο που ο ίδιος είχε φτιάξει. Στο δρόμο της επιστροφής μονολογούσε: «Μικρό μου καραβάκι, τώρα μου ανήκεις δύο φορές!!! Μια φορά επειδή σε έφτιαξα και μια φορά επειδή σε εξαγόρασα!»
«Ανήκεις, κι εσύ, δυο φορές στον Θεό;» τον ρώτησε ο πατέρας του.
«Γιατί δυο φορές;» «Την πρώτη φορά, επειδή μάς έφτιαξε! Όμως, όπως ξέρεις, εμείς απομακρυνθήκαμε απ’ Αυτόν, λόγω της αμαρτίας μας. Αλλά, μετά, Χριστός πέθανε πάνω στο σταυρό και πλήρωσε με την ζωή Του. Έτσι, τη δεύτερη φορά, μας εξαγόρασε, ώστε να μπορούμε να του ανήκουμε ξανά!»
«Και πώς μπορώ να ξέρω αν ανήκω δύο φορές στον Θεό;»
«Ζήτησε από τον Χριστό να συγχωρέσει όλες τις αμαρτίες σου και να έρθει να κατοικήσει στην καρδιά σου. Έτσι θα γίνεις παιδί του Θεού. Και θα Του ανήκεις δυο φορές!»
;
  
  
  

Πίσω στην αρχή

Επόμενο