Οι βοσκοί της Βηθλεέμ

Η χαρά που ποτέ δεν παρέρχεται

Οι βοσκοί της Βηθλεέμ

Έξω στα χωράφια της μικρής πόλης Βηθλεέμ, κάποιοι βοσκοί αγρυπνούσαν προσέχοντας τα πρόβατά τους. Η δουλειά τος ήταν πολύ σκληρή. Και επιπλέον, δεν είχαν και κανένα δικαίωμα στην κοινωνία. Ήταν περιφρονημένοι, όπως οι κλέφτες και οι ληστές.
Δεν υπήρχε, λοιπόν, κανένας βοηθός γι’ αυτούς ή κάποια ελπίδα σωτηρίας; Το είχαν πάρει απόφαση ότι θα έπρεπε να ζουν στο περιθώριο;
Ξαφνικά, μέσα στην άγρια νύχτα, έλαμψε ένα φως στον ουρανό! Τυφλωμένοι από το φως, κρατούσαν τα χέρια τους μπροστά από τα μάτια. Κατατρόμαξαν! Ένας άγγελος, ένας αγγελιοφόρος του Θεού, ήρθε από τον ουρανό γι’ αυτούς.
Ο άγγελος τους είπε: «Μη φοβάστε! Σας φέρνω ένα χαρμόσυνο άγγελμα, που θα γεμίσει με χαρά μεγάλη όλο τον κόσμο!»
«Σήμερα, γεννήθηκε για χάρη σας Σωτήρας – κι αυτός είναι ο Χριστός, ο Κύριος! Και τούτο είναι το σημάδι για να τον αναγνωρίσετε: Θα βρείτε ένα βρέφος σπαργανωμένο και ξαπλωμένο μέσα σ’ ένα παχνί! Πηγαίνετε στη Βηθλεέμ και δείτε Τον μόνοι σας!»
Έκπληκτοι άκουσαν οι βοσκοί τα Καλά Νέα! Ένας σωτήρας! Τι μεγάλη χαρά πλημμύρισε την καρδιά τους. Άρα, ο Θεός δεν τους είχε ξεχάσει!!!
Τότε, εμφανίστηκε μια ολόκληρη στρατιά αγγέλων στον ουρανό που δοξολογούσαν τον Θεό για το θαύμα Του: για το ότι γεννήθηκε ο Σωτήρας.
Οι βοσκοί πήγαν γρήγορα στο σταύλο και βρήκαν την Μαρία, τον Ιωσήφ με το μωρό Ιησούς. Η χαρά τους ήταν απερίγραπτα μεγάλη, όταν αντίκρυσαν τον Ιησού, τον Σωτήρα τους.
Και για σένα, γεννήθηκε ο Σωτήρας! Αυτό είναι αλήθεια! Ζήτησε από τον Κύριο Ιησού Χριστό να ‘ρθει στη ζωή σου, και τότε θα αποκτήσεις τη χαρά που δεν παρέρχεται ποτέ!
;

Πίσω στην αρχή

Επόμενο..