30/8: Προστάτης και προμηθευτής

Εσύ είσαι, Κύριε, το καταφύγιό μου, το φρούριό μου ... σε Σένα καταφεύγω .... είσαι ο ψηλός ο πύργος μου ... είσαι ο σωτήρας που με σώζει. (Ψαλμός 18:3)
Κύριε, καταφύγιο της ζωής μου από ποιον θα πανικοβληθώ; Ο Κύριος είναι σαν οχυρό στη ζωή μου - από ποιον θα φοβηθώ; (Ψαλμός 27:1β)

Ο Δαβίδ βρισκόταν συχνά σε δύσκολες καταστάσεις. Όμως, από την εμπειρία του μας βεβαιώνει ότι ο Θεός τον φρόντιζε, τον βοηθούσε και τον προστάτευε. Κοντά στο Θεό ένιωθε καλά προστατευμένος, σαν να ήταν σ’ ένα ασφαλές κάστρο.
Ο Θεός γνωρίζει την ανάγκη σου να σε αγαπούν και να σε αποδέχονται, να νιώθεις ασφαλής και προστατευμένος. Γι’ αυτό κάνε μια προσευχή και πες Του τι ακριβώς χρειάζεσαι. Εμπιστεύψου Τον, όπως έκανε και ο Δαβίδ! Αυτός θα σε φροντίσει και θα σε προστατεύσει!

Ο Θεός φροντίζει καλά για σένα!

Χωρίς καν να το σκέφτεσαι, ο Θεός φροντίζει ώστε, κάθε ένα από τα περίπου 100 τρισεκατομμύρια κύτταρα του σώματός σου, να εφοδιάζεται καθημερινά με θρεπτικά συστατικά! Στο σώμα σου, το αίμα ρέει μέσα από ένα γιγαντιαίο δίκτυο μικροσκοπικών σωλήνων που ονομάζονται αιμοφόρα αγγεία. Έτσι μεταφέρονται οξυγόνο, θρεπτικά συστατικά και άλλες σημαντικές ουσίες στα κύτταρα του σώματός σου.

Τα πιο σημαντικά συστατικά του αίματος είναι:

- Τα ερυθρά αιμοσφαίρια: είναι οι προμηθευτές οξυγόνου.

- Τα λευκά αιμοσφαίρια: είναι οι προστάτες του οργανισμού από μολυσματικές ασθένειες και βλαβερές ουσίες.

- Τα αιμοπετάλια: όταν τα αιμοφόρα αγγεία τραυματίζονται, βρίσκονται επί τόπου και σταματούν την αιμορραγία.

- Το πλάσμα του αίματος μεταφέρει θρεπτικά συστατικά και βοηθά στη διακοπή της αιμορραγίας σε περίπτωση τραυματισμού.

PDF - Λήψη

Δραστηριότητα!Για να διατηρηθεί το σώμα μου υγιές, πρέπει να το εφοδιάζειςσυνεχώς με θρεπτικά συστατικά, δηλαδή να τρως και να πίνεις κάθε μέρα.

Θα ήθελες να κεράσεις τον εαυτό σου, σήμερα, δυο γλυκές μελισσούλες;

Δες και κατέβασε τη συνταγή  κάνοντας κλικ στο “PDF - Λήψη”.


Πίσω